бетано най-добър сайт за слот игри
Ботев ПловдивДербито на ПловдивЛегендиФутбол

Бакалов преди Дербито: Неделев и Балтанов имат силите да решат този мач

Дни преди Битката за Пловдив, “Тема Спорт” потърси за кратко интервю една от емблематичните фигури за Ботев Марин Бакалов (55 г.). Славният футболист от 80-те и 90-те години на миналия век вярва, че опитът е на страната на “канарчетата” и това може да се окаже решаващо.

Ето какво сподели рекордьорът по мачове в елита – 454, и бивш треньор и ръководител при жълто-черните. Дербито се явява отлична възможност за Локо да се вклини в битката за първата шестица.

TribunaPlovdiv.bg.

Г-н Бакалов, как ще коментирате решението на БФС да премести пловдивското дерби за неделя?

ЧМога само да го приветствам. Абсолютно адекватно и правилно решение. В неделя дават времето да е хубаво, почивен ден. Всичко това е предпоставка да се понапълни стадионът и да станем свидетели на един истински празник.

От какви позиции влизат двата отбора в сблъсъка и какво очаквате от него?

Състоянието никога не е било определящо. Локомотив смени голяма част от играчите си и е интересно дали ще съумеят да го почувстват като дерби. Защото имат твърде много чужденци, на които им трябва време. Треньорът им и той е чужденец. Загадка са. Изиграха два добри мача с Пирин Благоевград и Славия, но е още рано да се каже дали имат сработка. Мисля, че ще се получи добър двубой. Желанието ми е акцентът да е върху представянето на терена, а не какво се случва по трибуните и около стадиона. Защото в последно време ексцесиите зачестиха, а това не е хубаво. Дано и съдийството да е на ниво и да не е фактор.

Двете загуби на старта от Левски и Лудогорец може ли да разколебаят Ботев по някакъв начин?

За това в края на краищата има треньорки екип, който да съумее да мобилизира отбора. Това, което е минало, няма как да се върне. Трябва да се гледа към предстоящото. Николай Киров разполага със здраво ядро. Отборът е изграден и вярвам, че ще бъде на предела на възможностите си. Надявам се, че Киров ще вдигне отбора.

Победата за Ботев с 3:0 през есента какво влияние може да окаже, най-вече от психологическа гледна точка?

Обикновено в такива случаи отборът, който е загубил предното дерби, е по-мобили-зиран. Но сега Локо е по-различен.

Кои очаквате да решат дербито?

Имам по-големи впечатления от Ботев, защото се готвят заедно от по-дълго време. Задържаха се повече време в този състав. Най-вече ми се струва, че Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов могат да решат дербито за Ботев. Те са доказали, че могат да поведат отбора. Що се отнася до Локомотив, смятам, че българи ще са в тази роля – Димо Бакалов и Веселин Марчев. Те ще са основните фигури, които знаят какво значи едно пловдивско дерби. Най-важното е след сблъсъка да си говорим за футбол.

Следи всичко преди, по време и след Дербито на Пловдив със специалната категория на TribunaPlovdiv.bg >>

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker