бетано най-добър сайт за слот игри
АкадемикБаскетбол

Академик загуби от Балкан, но очаква да спечели след служебна победа

Балкан най-вероятно ще получи служебна загуба за мача с Академик Бултекс 99. „Зелените“ спечелиха двубоя, но победата може да бъде присъдена на гостите заради нарушение на правилника.

Причината е едновременното участие в игра на петима чужденци, което е забранено.

Ситуацията стана 05:04 преди края на мача. След прекъсване старши треньорът на Балкан Небойша Видичнаправи смяна, като изкара Венцислав Петков и пусна в игра Дейвид Хоутън. На терена обаче вече бяха ДиВонУошингтън, Игор Кесар, Джордан Калахан и Брандън Фортънбъри. Играта бе спряна почти веднага, но топката вече беше влязла в игра.

Чл. 40.45 от Дисциплинарно-административния правилник на Националната баскетболна лига гласи: „За допускане на момент, в който на терена по време на игра няма минимум 1 състезател, който има право да играе за НО на България и не е придобил българско гражданство по натурализация (отговорността е на старши треньора) се налага служебна загуба.“

Веднага след срещата от Академик Бултекс 99 започнаха да пишат контестация с искане на Балкан да бъде наложена служебна загуба, като цитираха въпросния член от наредбата. След дълги консултации обаче те не подадоха контестация, тъй като според наредбата „Това нарушение официално се установява след мача и тогава се налага служебна загуба“.

Очаква се най-късно утре да се гледа видеозапис и от Лигата да обявят официално решението. Никой обаче не очаква то да е в полза на Балкан, тъй като и от кадрите се вижда моментът с влизането на петимата чужденци.

През 2014 г. имаше подобен случай, когато Константин Папазов пусна в игра петима чужденци за Левски в полуфинала за Купата срещу Рилски спортист. Тогава обаче в наредбата не бе предвидена служебна загуба и мачът бе преигран след подадена контестация от самоковския тим. Миналата година обаче наредбата бе променена и вече подобно нарушение се наказва със служебна загуба.

bgbasket.com

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

:bg:  :fans:  :topka:  :bira:  :1:  :happy:  :red:  :ole:  :good:  :nazdrave:  :wacko:  :yahoo:  :smqh:  :cry:  :2:  :facepalm:  :blue-white:  :red-white:  :white-black:  :yellow-black: 
 

Back to top button

Установихме, че използвате Adblocker или друг софтуер, който не зарежда цялата версия на сайта ни.

Please consider supporting us by disabling your ad blocker